PETAK, 7.10. od 23:00 - 5:00
Card image cap
Back To Back w/ Vlado Kaponja

U klub nam u goste stiže zagrebački DJ **Vlado Kaponja** te zajedno s domaćinom one n-om najavljuje ispresijecane žanrove elektronike u noći druženja, plesa i profinjenog gruva. Iza imena Vlado Kaponja krije se svestrani mladić čije je godine teško pogoditi na prvu. Strast prema elektronskoj glazbi razvio je još kao klinac, a 2015. pustio je da mu ona preokrene život naglavačke. Dvije godine kasnije zaljubio se u ploče i počeo ih dovlačiti doma sa svih strana te od tada vrti isključivo vinyle. Usprkos tome, uvijek dobro raspoloženi Pregrađanin izbjegava kalupe i ne voli se žanrovski ograničavati. Od njega možeš očekivati sve i svašta, ali imaj na umu da ćeš uvijek dobro plesati. Osim što rado vrti sam, jedan je od suosnivača kolektiva VHS koji je na zagrebačkim i riječkim podijima ugostio i neka poznata imena poput Jacka Rolanda i Rudolfa C. Kada nije za pultom, možeš ga sresti u društvu psa ili ispred pulta. Ako te ikad pozove u goste, imat ćeš prilike upoznati i njegovu ljubimicu Lissu - rasplesssanu zmiju. [https://soundcloud.com/vladokaponja](https://soundcloud.com/vladokaponja) **one n** na riječkoj DJ sceni aktivan je od 2011. te se od tada afirmirao kroz raznorazne koncepte i projekte. Krek House, Lofizam, VHS samo su neki od njih, dok od 2017 godine do danas najveći uspjeh bilježi kroz RNDM kolektiv. Kroz kolektivni rad imao je priliku u Rijeku dovoditi imena poput Baltre, Mike Dehnerta, Rudolf-a C-a i Cinthie ali i postavljati evente koji su uz glazbenu podlogu imali i umjetničke izvedbe i/ili sajmove ploča. Uz nastupe u gotovo svim lokalnim klubovima (što aktivnim, a što danas ugaslim), imao je priliku nastupiti i u Zagrebu (Masters, Sirup i Das Haus) te se tako s one strane pulta naći rame uz rame s različitim imenima lokalne, regionalne i svjetske scene. Žanrovski neopterećen, smatra da u glazbenom smislu „plovi“ kroz različite varijacije elektronike, pritom prebirući po onome što smatra da je kvalitetno i zanimljivo. [https://soundcloud.com/one-n2](https://soundcloud.com/one-n2)

SUBOTA, 8.10. od 23:00 - 5:00
Card image cap
Slastičarna vl. Asimin Asanof

Plesne slastice po izboru **Asimina Asanofa** (Night Noise / Emerald & Doreen) Rezident Manuala i zagrebačkog Funka, riječki perkusionist, DJ, producent Asimin Asanof, se vraća u klub sa svojim mjesečnim programom "Slastičarna". Zabranjeno pljeskati na 1. i 3. dobu u 4/4 taktu

PETAK, 14.10. od 23:00 - 5:00
Card image cap
Tom Jay - all night long

**Tom Jay** je umjetnik kojeg netreba posebno predstavljati ljubiteljima elektronske glazbe, iako za ove najmlađe generacije treba spomenuti nekoliko stvari. Tom svoju karijeru započinje u pank rock bendu zvan Gipss u ranim devedesetima, ali već 1995. upoznaje neki novi zvuk, te se okreće kulturi rave-a i elektronskoj glazbi. Tom je u svojoj karijeri koja traje preko 27 godina razvio svoj specifičan stil, spoj techna, trancea, goe, ambijentalnu glazbenu fuziju koja spaja ljude međusobno i s prostorom. Treba spomenuti i radijsku emisiju "After Midnight" na riječkom SVID radiju, te emisiju osnovanu zajednu sa kreativnim ljudima na RiTvu "Retro Elektro" koja se emitirala uživo. 2005. godine Dj Rosho i Tom osnivaju duo pod imenom **Underground Sky** i u tom projektu bilježe uspijehe poput nagrade Porin kao najbolji producenti klubske glazbe u projektu - Putokazi "Androida" te su bili predgrupa Faithlessu u Zagrebu. Iza Toma su rezidencije na svim Valkana beach festivalima, u klubovima Fort Bourguignon, Quorum Colors, Fun academy, te svoje je večeri odražavao u Diskordiji i klubu Tunel. Kod Toma uvijek kombinacija svega digitalnog i analognog, tako će i ovaj put u duha povratka u prostor stare Diskordije u novom ruhu kluba Manual zavrtiti allnighter.

SUBOTA, 15.10. od 23:00 - 5:00
Card image cap
j.popowitch

Zaljubljena u elektronsku glazbu od malih nogu, **J.Popowitch** odlazi na prvi party sa samo 13 godina još davne 2002 godine. Iako ju je oduvijek zanimalo DJ-anje i produkcija, zbog straha od pozornice, svoju strast prema glazbi je usmjerila na organiziranje evenata (Masa Kru, Carnival Party, Stereo Dvorana). 2013 godine odlazi živjeti u inozemstvo, gdje je u Berlinskim, Dublinskim i Vancouverskim šopovima prikupila zanimljivu kolekciju ploča. 2018. godine se vraća u Rijeku i na eventu **“Prajvet Džem”**, koji organizira sa momcima iz RNDM kolektiva napokon “izlazi iz ormara” i staje za pult. Iako voli siroviji i mračniji zvuk, njezini setovi dosta ovise o mjestu i slotu u kojem pušta, a protežu se od veselijeg chicago house-a, deep-a, itala i disca, pa do raw, lo-fi zvuka, acida i techna. [J.Popowitch Couchsurfing](https://www.youtube.com/watch?v=gZ8ni13X7aQ)

SUBOTA, 22.10. od 23:00 - 5:00
Card image cap
Tenzije - afterparty

**TENZIJE** su micro festival avanturističkih, eksperimentalnih audiovizualnih izvedbi i edukacija na partikularnim lokalitetima grada Rijeke. Festival čini edukativni, umjetnički i klupski program europskih i nacionalnih izvođača/ica. DJ's: Grgurić & Merkl Posjetitelji TENZIJE festivala ulaz u Manual nadoplaćaju sa simboličnih 10,00 kuna. Ostali 30,00 kuna.